Ontdek onze matcha

T04B0637-min

Matcha Groene Thee Poeder

In tegenstelling tot andere groene thee, die je laat trekken, is matcha steengemalen poeder van jonge groene theebladeren. Drie weken voor de oogst selecteren Japanse boeren de hoogste kwaliteit groene theeplantjes. Ze plaatsen ze in de schaduw voor een langzamere groei. De beperkte toegang tot zonlicht geeft een boost aan het chlorofyl, wat zorgt voor een intense groene kleur.

Het is ook het proces dat meer L-theanine laat groeien, een uniek aminozuur dat de geest ontspant zonder dat je je slaperig voelt. Je matcha thee krijgt er een zachte en fruitige smaak door. De combinatie van cafeïne, L-theanine en antioxidanten zorgt voor een langdurige afgifte van energie, wat sommigen “zenergie” noemen.

Puur & Biologisch

Na de pluk worden de baby theeblaadjes van hun steeltjes ontdaan, gestoomd en gedroogd. Dit resulteert in ‘tencha thee’ de rauwe productnaam van matcha. Hierna worden de tencha-theeblaadjes zorgvuldig tot poeder vermalen, tot ze puur matcha groene thee poeder worden. Op die manier blijven alle goede aspecten van de thee bewaard, van plant tot theekop!

In plaats van een theezakje te laten ‘trekken’, ligt de schoonheid van matcha in het consumeren van het hele blad. Daarom is het belangrijk dat wat je drinkt niet vol zit met schadelijke pesticiden. Al onze processen: van het kweken, tot het oogsten en verwerken van onze Whisk Matcha gebeurt daarom op een volledig biologische wijze.

T04B0626
Wil je meer weten
over Whisk Antwerp?

Buitengewone matcha van
veld tot kopje.

We horen graag
je feedback!

Zeg “Hallo” of stuur je feedback!