Blauwe Matcha: wat is het en waarvan is het gemaakt?

blue-butterfly-matcha-latte-sydnestyle

Fotogeniek genoeg voor heel blauwgetinte beelden op Instagram, maar een stuk minder voedzaam dan het groene goedje, zo blijkt. Blauwe ‘matcha’ mag je niet verwarren met groene matcha. Matcha is het Japans poeder dat van gemalen matcha theebladeren gemaakt wordt. Blauwe matcha is gemaakt van gedroogde en gemalen kittelbloembladeren, die een intens blauwe kleur hebben.

Is blue matcha gezond?
De kittelbloem, blauwe bloemetjes waar blauw poeder van wordt gemaakt heeft lang niet dezelfde gezondheidsvoordelen als matcha. Maar dat wilt niet zeggen dat het goedje ongezond is. Blue matcha zou je geheugen kunnen verbeteren en stress kunnen verminderen. Dat is meteen ook de reden waarom de Ayurvedische en Chinese geneeskunde de plant inzet.

De voordelen van de kittelbloem op een rijtje
De kittelbloem zou daarnaast een gunstige invloed hebben op de lever en op mensen met diabetes. Dit laatste effect schuilt in het vermogen van de plant om de opname van glucose tegen te gaan. De wortel van de kittelbloem zou zelfs goed zijn voor hart en bloedvaten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze het gehalte aan bloedvetten, zoals cholesterol en triglyceriden, kan helpen verlagen. De kittelbloem zou daarnaast de bloeddruk naar beneden kunnen brengen, dankzij zijn vocht afdrijvende vermogen. Daarnaast zou de kittelbloem ook nog een antimicrobiële werking hebben en kunnen helpen bij ademhalingsklachten. Best een gezonde plant dus, dat kittelbloempje!

Heb jij al een blue matcha latte geproefd?

Bron en info: Floora Happy Healthy en De Hippe Vegetarier
Beeld: Sydne Style

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *