Matcha gnocchi met miso botersausje

matcha-gnocchi-rezelkealoha

Deze Matcha gnocchi met miso botersaus is gevuld met de aardse goedheid van groene thee en de zoute zoete umami van miso. Het is het perfecte fancy gerechtje voor de komende herfstetentjes.

Je hebt slechts 6 ingrediënten nodig om matcha gnocchi te maken!

Benodigheden
Matcha gnocchi
1 aardappel, geschild en in 4 lange partjes gesneden
2 kopjes rijstmeel
1 kopje arrowroot bloem
2 el Whisk culinary matcha
1 tl zout
1 ei

Miso Matcha Botersaus
2 el witte miso pasta
1/4 kopje water
2 el (veganistische) boter
1 el Whisk culinaire matcha
1/4 kopje water
2 el zwarte sesamzaadjes

Knapperige shisho
8 verse Shiso-bladeren
1 el arrowroot poeder

Garnituren
8 verse shisho-bladeren
3-4 verse radijsjes in vieren gesneden
2 el wasabi furikake-kruiden
Opgelegde groentjes

Bereiding
Matcha Gnocchi
Vul een pot met een stoommandje met ongeveer 2 centimeter water en breng aan de kook. Stoom de aardappel ongeveer 15 minuten tot hij erg zacht is. Leg op een keukenpapiertje om af te koelen en te drogen. Rasp de aardappel op een microplane rasp en zet apart.

Meng het rijstmeel, arrowrootmeel, matcha en wat zout in een grote kom en voeg dan de aardappel toe. Meng lichtjes samen met je vingers. Bewaar 1/4 van dit mengsel en zet apart. Je zult deze ‘meelreserve’ gebruiken om de gnocchi van een bloemlaagje te voorzien terwijl je ze later snijdt.

Maak een putje in het midden en voeg een losgeklopt ei toe. Begin opnieuw met een lichte hand langzaam het ei met je vingers in te mengen tot het deeg begint samen te komen. Verdeel het deeg in vieren en bestrooi een bord licht met de meelreserve. Rol het deeg uit tot worstjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon, daardoor hecht de saus beter. Bestrooi met het resterend bloemmengsel. Laat drogen. (Je kan ook kiezen om ze op dit moment in te vriezen en ze later te gebruiken: leve foodprepping!)

Breng ondertussen het water aan de kook en breng op smaak met zout. Het koken van de matcha gnocchi is een proces in twee stappen. Eerst moet je het koken en dan bak je ze lichtjes aan om een ​​mooi korstje te krijgen.

Kook de matcha gnocchi in porties. Het duurt ongeveer 2 minuten om ze volledig te koken. Zodra ze boven komen drijven, zijn ze klaar. Schep ze er meteen uit, anders worden ze papperig. Herhaal dit met alle matcha gnocchi en leg het even opzij.

Matcha Miso Botersaus
Doe 2 eetlepels lichte miso-pasta in een steelpannetje en voeg 1/4 kopje water toe. Mix tot de miso-pasta volledig is opgelost in het water en maak glad. Voeg 2 eetlepels boter op laag vuur toe. Terwijl de boter smelt, los je 1 eetlepel matchapoeder op in 1/4 kopje water en voeg je dat toe in de sauspan. Breng aan de kook en voeg vervolgens 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes toe. Zet opzij.

Knapperige Shishobladeren
Zorg ervoor dat de shiso-bladeren droog zijn en bestrooi ze vervolgens licht met arrowroot bloem. Sprenkel in een koekenpan wat sesamolie en bak de bladeren in porties op laag vuur tot ze knapperig zijn. Zet opzij.

De Matcha Gnocchi bereiden en versieren
Neem een ​​pan, zet op middelhoog vuur en besprenkel met wat sesamolie. Bak de matcha gnocchi in porties tot ze knapperig zijn en draai hem aan alle kanten om. Voeg ongeveer een kwart van de miso matcha botersaus toe en laat de gnocchi de saus opnemen. Na ongeveer een minuutje zul je merken dat de saus begint te verdwijnen. Plaats de gnocchi op een schotel en herhaal met de resterende gnocchi.

Serveren
Lepel in een kommetje ongeveer 3 eetlepels van de resterende saus en leg er dan een 7-tal matcha gnocchi op. Voeg wat radijsjes, verse en knapperige shisho, de gepekelde groentjes toe en strooi er de wasabi furikake over.

Inpiratie recept: Rezel Kealoha
Beeld: Princess Tofu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *