Matcha cakerol met witte chocolade

hapentap-whisk-matcha-2

Foodblogster Myriam Minne van Hap & Tap testte onze matcha uit en deelde dit heerlijke recept voor een matcha cakerol met witte chocolade met ons. Haar inspiratie haalde ze hiervoor in het Foodies magazine. Om de matcha madness compleet te maken serveert ze er graag een iced matcha latte bij. Dat receptje kan je hier vinden.

Ingrediënten voor 8-10 personen
boter (om mee in te vetten)
4 eieren
80 g fijne kristalsuiker
35 g bloem
10 g maïzena
20 g Whisk matcha + wat extra
3 el volle melk
bakpapier

Voor de chocoladecrème
250 g witte chocolade (grof gehakt)
250 ml slagroom

Werkwijze
Doe voor de chocoladecrème  de witte chocolade in een kom. Breng de slagroom in een steelpan aan de kook en giet over de chocolade. Laat ca. 5 minuten staan en roer de crème dan glad. Dek de kom af en zet ca. 4 u in de koelkast

Verwarm de oven voor (elektrisch: 180° C / hetelucht: 160° C). Vet een vierkant bakblik (ca. 37×26 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Zorg dat je bakblik ongeveer deze afmetingen heeft, anders wordt de cake te dun of te dik.

Splits de eieren boven 2 aparte kommen. Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een schuimend en bleek mengsel. Meng de bloem, de maïzena, de matcha en de melk erdoorheen en klop tot een glad beslag. Klop het eiwit met de overige suiker tot glanzende pieken. Voeg 1/3 van het eiwit toe aan het beslag en spatel er voorzichtig doorheen. Herhaal met het overige eiwit in twee porties.

Verdeel het beslag over het bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 11-12 min in de oven of tot de cake terugveert als je erin drukt. Haal de cake uit de oven en til de cake aan het bakpapier uit het blik. Leg een vers vel bakpapier op de cake en draai de cake voorzichtig om. Verwijder het oude bakpapier. Laat de cake volledig afkoelen.

Haal de chocoladecrème uit de koelkast en klop met de handmixer tot zachte pieken. Verdeel de crème over de cake en laat daarbij 2 cm van de korte kanten van de cake vrij. Rol de cake op tot een spiraal en leg op een groot bord. Bestrooi de cake met een beetje matchapoeder. Zet de cake minimaal 1 u in de koelkast en snijd voor het serveren in plakken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *