Het perfecte kopje matcha

whisk-how-to-make-matcha

De bereiding vraagt wat oefening en een aantal attributen. Schep 2 tot 3 gram Whisk Matcha in een traditioneel matcha kopje met een bamboe lepeltje (chashaku) of een theelepel. Roer even los met de bamboe klopper (chasen) zodat er geen klontertjes zijn. 

Schenk er vervolgens 40 tot 50ml gekookt water van ongeveer 80°C over en schuim op met je bamboe klopper. Dit doe je door de vorm van de letter W vanuit een losse pols al zigzaggend te maken. Gebruik geen kokend water zodat de goede aspecten van de thee niet verbranden. 

Een kopje groen geluk smaakt hartig, romig, is een tikkeltje zoet en heeft een intens groene kleur. Met Matcha kan je trouwens nog heel veel meer behalve thee zetten. Neem een kijkje naar onze receptenpagina voor meer inspiratie! 

#wearewhisk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *